<HTML><HEAD><meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8"> <TITLE>302 Moved</TITLE></HEAD><BODY> <H1>302 Moved</H1> The document has moved <A HREF="http://ipv4.google.com/sorry/IndexRedirect?continue=http://translate.google.com/translate_a/t?client=a&q=Albert+Ortiz%2C+cuiner+de+l%E2%80%99any!&q=El+xef+Albert+Ortiz+enamora+amb+els+aromes&q=de+Cabrils+en+el+F%C3%B2rum+Gastron%C3%B2mic+Barcelona+2014&q=23%2F10%2F2014&q=El+xef+Albert+Ortiz++de&q=%C3%A9s+proclamat+Millor+Cuiner+de+l%E2%80%99Any+en+el+F%C3%B2rum+Gastron%C3%B2mic+BCN+2014&q=http%3A%2F%2Ft.co%2FljD8FWkF0O&q=Associaci%C3%B3+d'Hostalers+de+Cabrils+%7C+Not%C3%ADcies&tl=ru&sl=auto&amp;q=CGMSBFFYMSYYmfqyogUiGQDxp4NLp72AUdi-qEfC3ZZXNxpN0wAPZcc">here</A>. </BODY></HTML>

El Dolç de llet de cabra amb baies i aromes de Cabrils ja va sorprendre a l’acte inaugural de la 2a Ruta Gastronòmica per la vila,
en marxa des del mes de juliol a la localitat del Maresme.

 

L’esforç, el treball en equip, la perseverança, la passió per la cuina i els productes de la terra que l’envolten, l’experimentació i la combinació de tradició i avantguardisme han recompensat l’Albert Ortiz, del restaurant AXOL (Cabrils), amb el reconeixement de Millor Cuiner de l’Any en el marc del Fòrum Gastronòmic Barcelona 2014. “Estic realment emocionat i agraït. El treball dur té la seva recompensa”, afirma Ortiz.

 

El plat presentat per l’Albert Ortiz al certamen ha estat el Dolç de llet de cabra amb baies i aromes de Cabrils, unes postres molt elaborades que tenen com a base una crema de llet de cabra amb xocolata blanca, fonolls, pa de pessic esponjós de garrofa, maduixa liofilitzada, mel d’elaboració pròpia amb baies de garrofa, sorbet de mora, pètals de flors, un núvol de sucre elaborat amb colorant negre com a metàfora del pèl de la cabra, gel sec i una infusió d’herbes del poble de Cabrils: romaní, garrofa i farigola. “Mentre mengem les postres, estem olorant les muntanyes de Cabrils”, assegura Ortiz.

 

Precisament aquest va ser el plat que l’Albert Ortiz va triar per cuinar en directe en el tret de sortida de la 2a Edició de la Ruta Gastronòmica per Cabrils, en marxa des del passat mes de juliol i vigent fins el mes de maig de 2015. La Ruta Gastronòmica és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cabrils i els restauradors de l’Associació d’Hostalers del municipi, entre els quals s’hi troba l’AXOL, i s’emmarca dins l’estratègia de la població de potenciar els principals valors econòmics: el turisme i la gastronomia de proximitat i qualitat.

 

AXOL, cuina de proximitat, divertida, creativa i emocional
El restaurant AXOL té arrels familiars. Està regentat per l’Albert Ortiz i la seva germana Xènia. A més, l’Albert i la Xènia van heretar la passió per la cuina del seu pare, també propietari d’un restaurant a Cabrils, El Xaret.

 

L’AXOL es caracteritza pel seu tarannà de proximitat (Cabrils i el Maresme) amb una base de cuina tradicional, però amb la pretensió d’emocionar, ser divertida i avantguardista al mateix temps. Als seus plats es constata la dilatada experiència de l’Albert Ortiz a restaurants de la talla d’El Celler, el Bulli i l’Arzak.

 

Amb aquest nou reconeixement, la gastronomia de Cabrils està d’enhorabona, ja que la localitat continua guanyant prestigi i qualitat a nivell estatal. La llarga experiència restauradora de Cabrils, basada en primeres matèries autòctones molt variades i riques, expliquen la bandera gastronòmica que any rere any nodreix la població. El passat mes de març, Ortiz va guanyar el segon premi del també distingit Concurso Cocinero del Año.

 

L’Associació d’Hostalers de Cabrils és una entitat amb 17 anys d’història i actualment representa 16 establiments, tots amb un únic denominador en comú: la promoció de la cultura, els productes autòctons i el turisme gastronòmic català de qualitat. Durant tot l’any, l’Associació duu a terme una important tasca de foment i dinamització de l’hostaleria organitzant, participant o promovent moltes iniciatives populars i professionals, moltes de les quals s’han convertit en cites ineludibles del sector. Els restaurants que la formen part són: Axol, La Bodega, La Concòrdia, Ca l’Estrany, Cal Gras, Ca La Rosi Vias, Hotel Mas de Baix, l’Hostal de la Plaça, La Mossegada, L’Hort Cabrils, Can Rin, Sal i Pebre, Can Tosca, Can Tossut, Xaret i Xeflis.

23/10/2014